Persoonlijk met een goede prijskwaliteit

FAQ / Alle antwoorden over buitenzonwering

Zonwering kopen

Waarom zou ik een zonwering kopen ?
Allereerst om je te beschermen tegen de zon en de agressie van de uv-straling. Door het terras uit te rusten met een zonnescherm geeft je jezelf extra leefruimte en profiteer je volop van het buitenleven. Je versiert tevens je huis door er een grafische en decoratieve touch aan te geven. Een zonnescherm zal jezelf als ook je interieur beschermen tegen de warmte en het zonlicht overdag, maar ook tegen de koelte van de invallende nacht.

Waar kan ik een zonwering kopen ?  
Om een kwaliteitsadvies, een uitgebreide keuze in producten op maat en een garantie in dienstverlening te krijgen, adviseren wij een zonweringspecialist te bezoeken. Zij zijn dé deskundigen op het gebied van zonwering en garanderen u kwaliteitswerk en een oplossing overeenkomstig uw behoeftes. Je zal ook producten vinden in “doe het zelf” zaken, maar het aanbod en het persoonlijke advies zijn minder. Bovendien laat de kwaliteit veelal te wensen over.

Zijn de producten in de winkelcentra van dezelfde kwaliteit als de producten die worden verkocht bij de zonweringspecialist ?  
Neem voldoende tijd om de producten bij de verschillende distributiekanalen te vergelijken. Een zonweringspecialist zal u een uitgebreid assortiment voor elk project bieden en zal weten te beantwoorden aan uw behoeftes. In winkelcentra kan je zowel het beste als het slechtste aantreffen.

 

Zonneschermen vervangen/veranderen

Mijn zonnescherm is beschadigd. Moet ik alles vervangen?
Wanneer je alleen maar het doek wil vervangen als gevolg van slijtage of om een nieuwe uitstraling te geven aan uw huis, kan je je zonnescherm laten voorzien van een nieuw doek. Uw zonweringspecialist zal dan alleen het doek vervangen. Bij beschadigingen van andere onderdelen zal de zonweringspecialist ter plaatse kunnen beoordelen of reparatie mogelijk is. Gebruik het herfst/winterseizoen en de beschikbaarheid van de vaklieden voor het laten vervangen of veranderen van uw zonnescherm om zodoende er zeker van te zijn er optimaal van te kunnen genieten tijdens de zomermaanden.

Kunnen alle soorten schermen worden voorzien van een nieuw doek ?
Jazeker, alle constructies kunnen worden voorzien van een nieuw doek. Er kunnen echter uitzonderingen zijn met goedkope constructies. Je kan best contact opnemen met de zonweringspecialist voor een deskundig advies.

 

Zonwering in mede-eigendom

Ik woon in een flatgebouw en wil graag een zonwering plaatsen. Bestaat hiervoor specifieke regelgeving?
Er bestaat niet echt een duidelijke regelgeving voor de woningen; dit geldt zowel voor in de stad als op het platteland. U moet bij de Vereniging van Eigenaren navragen of er een duidelijke bepaling omtrent buitenzonwering voor uw flatgebouw bestaat of niet. Indien u in een historische wijk woont, moet u zich wenden tot de Rijksdienst voor Monumentenzorg om toestemming te verkrijgen voor het plaatsen van de zonwering van uw keuze.

Wij willen graag als mede-eigenaren buitenzonwering uitkiezen. Hoe kunnen wij een zonneschermcollectie verkrijgen?
U kunt contact opnemen met uw zonweringspecialist, die u de benodigde documenten naar keuze kan verschaffen.

 

Zonwering voor winkels

Ik wil graag zonwering plaatsen om mijn winkel gedurende het hele jaar te beschermen. Welk product raadt u aan?
Voor het behoud van de kleur, zal het in de massa geverfd acryldoek het meest geschikt zijn. Voor permanente of semi-permanente plaatsing van schermen is de waterdichtheid de sleutelfactor.

Bij wie kan ik terecht voor het afdrukken van tekst op mijn scherm ?
Uw zonweringspecialist zal je begeleiden bij de keuze, de montage en het afdrukken van uw tekst op uw scherm.

 

De kwaliteit van het zonnescherm

Mijn zonnescherm verliest haar kleuren in de zon. Is dat normaal ?
Een in de massa geverfd acrylzonnescherm biedt langdurige weerstand tegen de agressie van uv-straling waardoor de kleurenpracht na verloop van tijd niet verandert. De kleur van de in de massa geverfde acryldraad is tijdens de fabricage geïmpregneerd in het hart van de vezel in tegenstelling tot de andere draden waarvan de kleur is verkregen door simpele onderdompeling. Bepaalde doeken, over het algemeen met polyesterdraad of polipropyleen, worden snel broos door de uv-straling en verliezen vroegtijdig hun kleuren.

Mijn zonnescherm vertoont plooien of golvende lijnen langs de naden.Is dat normaal ?
Ja. Afhankelijk van de afmetingen van het scherm en ten gevolge van de verrichtingen tijdens het naaien, de confectie, en de montage, kan de acrylstof soms een ¨marmer-effect¨ vertonen. Dit effect is tegen het daglicht in zichtbaar en wordt veroorzaakt door een optisch effect. (verschil in straalbreking van het licht) Deze kleine ¨onregelmatigheden¨ veranderen geenszins de werking van het zonnescherm. Uw installateur mag dan ook hiervoor in geen geval aansprakelijk gesteld worden.

Mijn zonnescherm begint te schimmelen. Is dat normaal ?
Zonneschermen op basis van moderne synthetische vezels, zoals de in de massa geverfde acryldoeken, vergaan niet. Alleen natuurlijke vezels, waaronder katoen, zijn vergankelijk. Rol nooit je zonnescherm op wanneer het doek nat is. Oppervlaktedeeltjes en atmosferische vervuiling die soms op het doek neerslaan zijn, wat dat betreft, wel bederfelijk. Mocht het hoe dan ook toch noodzakelijk zijn het natte zonnescherm op te rollen, rol het doek dan weer uit zodra dit mogelijk is om de stof te laten drogen.

 

Motoren en automaten

Wat zijn de voordelen van schermen met automatische bediening ten opzichte van schermen met slingerstangbediening?
Een scherm met elektrische bediening wordt vaak gekozen vanwege het comfort en gebruiksgemak. Een simpele druk op de knop is voldoende om het scherm te laten bewegen. Het scherm zal, indien uitgerust met een volledig geautomatiseerd systeem met wind en zonnecel, zelf reageren op de kleinste klimaatsverandering.

Is het mogelijk een motor toe te voegen aan traditionele schermen ?
Alle schermen zijn te motoriseren. Voor meer informatie kan je terecht bij de zonweringspecialist die je advies zal geven en de beste oplossing zal aandragen. In het kader van een vernieuwing worden de systemen met afstandsbediening frequent aangebracht.

 

De bescherming onder het scherm

Ik wil graag een maximale bescherming tegen uv-straling. Kan een zonnescherm mij beschermen?
Een zonnescherm biedt een extreem hoog beschermingsniveau tegen uv-straling. De mate van bescherming hangt af van de kleur van je zonnescherm. Lichte zonneschermen, die meer uv- stralen doorlaten dan donkere schermen, zijn desalniettemin net zo doeltreffend als zonnebrandcrème factor 50 (meer dan 90% van de UV stralen gefiltreerd).

 Zal een zonnescherm mij beschermen tegen verblinding door de zon?
In de zon, halverwege de dag, zal het vrijkomende zonlicht gemakkelijk 50.000 Lux bereiken. Een zonnescherm verzacht het licht en genereert, afhankelijk van de kleuren, licht van tussen de 1.000 en 5.000 Lux, wat een aangename omgeving met de juiste lichtinval betekent.

Zal een zonnescherm mij beschermen tegen de warmte van de zon?
Tijdens de zomer kan in bijvoorbeeld Frankrijk de energie op de grond afkomstig van de zon de 1.200 W/m² overschrijden wat gelijk staat aan enkele radiatoren per m² in de zon. Een zonnescherm zal afhankelijk van de kleur tussen de 80 en 95% van de zonne-energie blokkeren.

Welke kleur moet ik kiezen om een aangename sfeer onder mijn scherm te creëren?
Kleuren beïnvloeden ons welzijn en dragen bij aan het creëren van een koele, warme of gematigde sfeer. Een zonnescherm kleurt het licht van de zon en heeft direct invloed op de waarneming van het licht. Een blauwe kleur kan de kleur van het licht ¨verkoelen¨ en benadrukt het gevoel van frisheid. Een gele kleur kan de kleur van het licht ¨verwarmen¨ en een gevoel van warmte geven.

 

De zonweringspecialisten

Bezoekt de zonweringspecialist de klant om een offerte op te maken?
De zonweringspecialist kan bij je langskomen om je situatie te bestuderen. Dit bezoek wordt sterk aanbevolen, omdat dit de installateur de mogelijkheid geeft om een product op maat aan te bieden, aangepast aan uw behoeftes en de vorm van het terras. Dit bezoek is veelal gratis.