Persoonlijk met een goede prijskwaliteit

Tips

Hoe garandeer ik een lange levensduur van mijn zonnescherm

Tijdig oprollen en uitrollen:

De armatuur van de zonwering moet op een dusdanige manier bevestigd zijn dat wanneer het doek volledig is uitgerold, er geen wrijving plaatsvindt. Bij veel wind laat je het zonnescherm niet uitgerold. Bij lichte regen ka, je het zonnescherm uitgerold laten, maar vermijd dat het natte doek voor een langere tijd opgerold blijft. Indien je het natte doek hebt opgerold, rol het dan weer uit zodra het mogelijk is om te laten drogen. Om vervuiling van de zonwering zolang mogelijk tegen te gaan, wordt het ten sterkste aanbevolen om het onder een dakgoot te plaatsen of een beschermingsluifel aan te brengen. Kies voor een zonnescherm met een cassettesysteem waarbij het doek volledig wordt opgeborgen voor een optimale bescherming gedurende het hele jaar.

 

Regelmatig onderhoud:

Maak je zonnescherm vrij van stof en oppervlaktedeeltjes door middel van stofzuigen, wegblazen, kloppen of borstelen.

 

Voor buitenzonwering in acrylvezel:

Voor weervlekken: afsponsen met veel water en met een vochtige doek wrijven. In geen geval zeepoplossingen, schoonmaakmiddelen, schuurmiddelen of een hogedrukreiniger gebruiken voor het schoonmaken van uw doek.

Ga voor reinigingsproducten steeds te rade bij uw zonweringspecialist.

 

Voor verticale zonwering in microgeperforeerde doek:

Rol het hele doek uit. Met behulp van een zachte, niet metalen, borstel maak je het doek vrij van stof en vuil door het aan beide kanten met schoon water te schrobben. Aangeraden wordt om te beginnen met de kant die het meest aan vuil wordt blootgesteld. Indien je een zeepoplossing gebruikt, doe dat dan steeds in overeenstemming met de gebruiksaanwijzingen van het betreffende schoonmaakmiddel. Spoel het doek rijkelijk na met schoon water en laat het aan de buitenlucht in uitgerolde staat opdrogen als de weersomstandigheden dit toelaten. Let op, reinigingsmethoden zoals schuurmiddelen, hogedrukreinigers, chemische middelen, organisch en niet-organisch, worden ten strengste afgeraden.